Snoeien van bomen

Waarom Snoeien?

Uw boom wordt te groot? Er komt te weinig licht in uw tuin of op uw zonnepanelen? Dode takken vormen een risico voor u en uw geliefden? ...

Er zijn heel veel verschillende reden om over te gaan tot het snoeien van uw bomen. Afhankelijk van het soort boom en het gewenste effect zal dan ook steeds een aan de situatie aangepaste aanpak nodig zijn.

Wij zullen u steeds de beste oplossing aanbieden voor u en uw bomen. zo kan u optimaal genieten van uw bomen en bent u ook zeker dat deze in de toekomst gezond blijven.

onderhoudsnoei

Bij een onderhoudssnoei zal aan de hand van koord technieken de hele kruin geïnspecteerd worden. Hierbij wordt stamschot, dood hout en slecht geplaatste takken weggesnoeid.

Ook kunnen grote takken ingekort worden door deze terug te nemen op een bestaande (kleinere) zijtak. Dit kan gebeuren om zware takken lichter te maken (en uitscheuren in de toekomst te voorkomen, oftewel om de kruin gedeeltelijk terug te nemen.

Een goed gesnoeide boom zal achteraf nog steeds een natuurlijke look behouden, maar zal wel meer licht door laten

kandaleren en knotten van bomen

Soms is het noodzakelijk om bomen drastisch in te snoeien. Bijvoorbeeld om meer licht te krijgen, of omdat de boom te groot wordt. De verleiding is dan vaak groot om over te gaan tot het kandalaberen of knotten van de bomen. Aangezien niet elke boom deze snoeivorm even goed verdraagt zal u bij ons steeds een duidelijke beschrijving krijgen van de risico's en gevaren welke deze snoeivorm voor uw bo(o)m(en) met zich meebrengen.

Het is onze bedoeling om de klanten steeds duidelijk te informeren zodat men later geen onverwachte problemen krijgt.

Elke vorm van zware snoei moet gebeuren in de winter als de bomen in rust zijn. In het vroege voorjaar (als de bladjes beginnen te vormen) is dit echt te laat. Bel ons dus tijdig, en wacht niet op de lentekriebels om uw bomen te laten terugsnoeien.